Resepi Tok Ngah

Monday, March 14, 2011

MENU-MENU ISTIMEWA DARI SERAI WANGI


NASI MINYAK BEREMPAH RAMPAI SARI

Nasi minyak ini  adalah sedikit berbeza dengan nasi minyak yang biasa kerana resepi ini menggunakan rempah bagi membangkitkan aroma dan rasa spesific masakan Nasi Minyak Parit Tok Ngah , Titi Serong. 

Hiasan dalam nasi menggunakan mix vege dan lobak merah ( carrot ).

Sesuai untuk semua jenis majlis.


AYAM MASAK MERAH BEREMPAH


Ayam akan digoreng terlebih dahulu, kemudian akan dimasak dalam kuah pekat dengan menjadikan rempah sebagai elemen utama rasa masakan ini. 

Rasa masakan ini adalah manis berempah dan sedikit berchili. 

Sesuai dipadukan dengan Nasi Minyak Berempah Rampai Sari.


GULAI DAGING CINCANG

Gulai daging dengan gabungan ubi kentang sebagai elemen tambahan membangkitkan rasa menu Nasi Kenduri yang mempunyai ramai pengemar.

Daging akan dimasak bersama-sama rempah adunan tersendiri dan memberi rasa berbeza dari
gulai biasa.

Sesuai untuk semua jenis nasi.


AIR ASAM 

Air Asam ini adalah peneman setia Gulai Daging untuk menu Nasi Minyak.

Rasa dan aroma air asam ini adalah pembuka selera utama untuk juadah pilihan.



No comments:

Post a Comment